Buon appetito Pilskalnē!

Buon appetito Pilskalnē!

28.jūnija pievakarē Pilskalnes pagasta atpūtas bāzē “Dubezers” notika šefpavāra Ērika Aleksejeva meistarklase. Apmeklētāji varēja mācīties, kā pagatavot Itālijas reģionu ēdienus. Meistars pastāstīja dažādus knifiņus, lai mājās gatavots ēdiens izdotos restorāna cienīgs gan garšās, gan smaržās, gan izskatā.

 

Meistarklases dalībnieki pagatavoja un arī paši varēja baudīt trīs ēdienus. Pirmajā kārtā gatavojām ēdienu no Sicīlijas reģiona – arancini jeb fritētas sēņu risotto kroketes ar trifeļu eļļu. Otrajā – saltimbocca – teļa gaļas eskalops tīts parmas šķiņķī un salvijas dzinumos, pasniegts ar grilētu sparģeļu un portobello sēņu uzkodu. Šis ēdiens nāk no Lazio reģiona. Saldajā tika pagatavots Piedmonta reģionam raksturīgais ēdiens – krāsnī cepti persiki ar amaretti cepumiem un saldējumu.

 

Paldies šefpavāram Ērikam Aleksejevam par gardajiem ēdieniem un paraugdemonstrējumiem, meistarklases dalībniekiem par aktīvu darbošanos un jautro čalošanu! Paldies Pilskalnes pagasta kultūras tūrisma organizatorei par pasākumu!

 

Buon appetito!

 

Teksts, foto: Māra Multiņa


Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!
Buon appetito Pilskalnē!

Skip to content